Eltegning v8 – næsten i mål

Så er der 99% styr på vore elinstallation, hvor vi nu er nået til generation 8 af tegningen. Vi havde sat 30.000kr ekstra af i forhold til hvad man får med som standard og merregningen lyder nu på 50.700kr, hvilket er 20.700 over vores budget tal.

Vi undres dog stadig over at en lysdæmper skal koste 589kr de 299kr som en afbryder koster? Især da en skydedæmper af samme type koster ca. 450kr inkl moms. Så det er tæt på det kan betale sig at skifte det efterfølgende – men også kun tæt på, det har de taget højde for i prisen.

Placeringer af stik og lamper er vigtige på dele af tegningen, men tilsyneladende ikke på andre. Så for os som kunde er det en kæmpe process at skulle over tegningen 100% hver gang, for blot at håbe at vi har fanget alt.

Tegningen her er dog så tæt på, at vi tænker det er sidste rettelser vi sender ind og håber så at de kan få det placeret så det bliver pænt – da vi ikke få mål på det hele.

Tilkøb til standard el.

Spot indvendig 14
Skydelysdæmper 300W 7
10 meter 5×1,5 kabel 2
Tom dåse m. indsats til 3xPDS og 20 mm rør til gangbro 6
40/46 mm tomrør til tv løsning 1
Tom dåse med 20 mm rør til surround 2
Tomrør til kamera 3
Afbryder til lampeudtag 13
Lampeudtag på eksisterende tænding -2
Stikkontakt -7
Dobbelt stikkontakt 23
Konnekterings stik KAT6 27
Bevægelsesmelder til lysstyring 2
LED lampe på loftrum 1
Astro ur til styring af udvendig lys 1
Udvendig lampe, model Canto Maxi 13
Udvendig lampe, model Tin Maxi -2

6 thoughts on “Eltegning v8 – næsten i mål

 1. Hej, spændende at følge med i Jeres byggeri. Flot side du har lavet om projektet 🙂 Vi bygger også med HusCompagniet, dog på Sjælland, et hus der ligner Jeres meget. Kan se mange ligheder i overvejelserne og tankerne undervejs i processen. Vi har lige støbt færdigt i fredags, og skal i næste uge have sat gasbeton op. Så jeg følger med i Jeres proces, super spændende 🙂 Go’ fornøjelse videre i projektet. Mvh Henrik

  • Hej Henrik,
   Tak for din kommentar og er glad for at I kan bruge vores blog til lidt inspiration. Der er mange af vores opstartstanker, som ikke er kommet med her – men trods alt nok til at inspirere og hjælpe andre med at træffe et godt valg håber jeg.
   Håber på bedre vejr for os begge og rigtig god fornøjelse med jeres byggeri.
   Mvh. René

 2. Hej

  Jeg er selv ved at gå de sidste detaljer igennem på vores elplan. Jeg er usikker på vores tomrørsløsning, og derfor ville jeg lige høre hvad I har gjort.
  Samles alle jeres tomrør til PDS i jeres serverrum? Det ville nok være oplagt, men nu spørger jeg lige for at være sikker. Og tv/fiber kommer udefra og ind i serverrummet, eller hvordan?

  Vi har tomrør i de enkelte rum til at gå op til gangbroen, og så har vi ét enkelt 40/46mm tomrør til at gå fra teknikskabet i bryggers op til gangbroen. Jeg ville gerne have plads til et rackskab i teknikskabet, men jeg tvivler på det kan være der. Alternativet er at samle det på loftet, men det tror jeg også vil være træt af.

  På forhånd tak for svar.

  • Hej Heine,

   Vi har som du kan se et serverrum til formålet, så det er nok en lidt anderledes løsning vi har lavet.

   Alle rum har 3 PDS stik som går i tomrør til gangbro

   2×40 rør går ned i serverrum som er patchet til et vægmonteret rackskab i 2 paneler (1 rør er ikke nok)

   Fiber kommer under jorden og ind i samme rum og kører til firewall og switch

   Al patch til TV og internet er udført her og fordelt til de andre rum

   Eneste jeg ville have ændret, var at bruge større rør til træt da de er lige til øllet. Men troede HusCompagniet’s elektrikere havde styr på det i det mindste. De ville også nøjes med et rør til krydsfeltet – men instistrerede på 2 – heldigvis!

   Giver det mening?

   Mvh,
   René

 3. Tak for svar, René.
  Er dine 2x40mm rør nok til 3xPDS stik i hver værelse? Det giver vel 25-30 PDS kabler i alt, ikke?
  Hvor mange PDS kabler kan du have i ét 40mm rør?

  • Hej igen,

   Det er fint som det er p.t. – har lidt ekstra stik til kamera overvågning derudover. Har vist nogen og 30 kabler end kan godt trække en 10 stykker mere ned vil jeg skyde på.

   Begge rør er taget i brug p.t. så det bliver mere tæt hvis det er, men vil skyde på ca 20-24 kabler alt efter typen. Mine kameraer er lidt smallere kablet (cat 5e), da der ikke skal tv signal igennem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.