Så er der netværk

Så er der patchet op i det meste af huset og vi er nu klar til at køre TV, overvågning, Netværk og telefoni (yeah right) over PDS kabling til alle rum.

Det blev til et lille smart åbent rackskab, hvor der også er plads til at montere den primære switch og TV omformer. Omformeren gør at signalet kører ubesværet igennem PDS kablet til TV’et, hvor der så er et stik som går over til et normalt TV stik.

Så nu kan vi patche hvad vi vil, hvor vi vil

Kæmpe arbejde

Tak til freelance håndværker for et godt stykke arbejde. Det var ikke det nemmeste at trække kabler, da flex rørerne ikke var lagt helt optimalt alle steder. Det er igen dejligt at arbejde sammen med en håndværker som behandler tingene ordentligt – og som gjorde alt og langt mere til, hvad der skulle til for at rette op på det fejl, som eks rørføring der ikke var ført til bro – eller sad i spænd.

Kondens på undertaget

Mens han kravlede rundt på vores loft, opdagede han et gråt rør som blot landede midt i ingenting (se nedenfor). Røret afgav lun luft mod loftet, hvilket ikke kan være helt sundt for nogen ting.

Vi har informeret HusCompagniet om det – da det nok skal udbedres hurtigst muligt, men også kan forklare hvorfor luften føles lidt “klam” oppe under loftet.

4 thoughts on “Så er der netværk

 1. Kan se at du har valgt præcis samme løsning jeg havde tænkt med omformer til antennesignalet.
  Hvem er jeres internetleverandør?
  Hvilken kabeltype/CAT har du brugt? Jeg regnede med Cat6A, men overvejer at gå til Cat7A. Og så Solid S/FTP.
  Hvor har du købt patchpanel og hvilken type?
  Hvilken omformer?
  Hvor brede tomrør havde du valgt?

  Jeg hører også gerne om i har problemer med forstyrrelser i signalet.
  Med alle de problemer Yousee har haft de sidste uger her, overvejer jeg om vi bare går streaming vejen igennem chromecast i stedet.

  Angående wifi/switche? har du så der sat dig fast på mærke? Jeg har allerede startet på Ubitique – så regner med at gå hele vejen der.

  • Hej Jesper,

   Vi har valgt Waoo, da de leverer tv direkte fra boksen – og her har jeg sat min boks på. Det kommer ind digitalt og ryger direkte videre til min fordeler.

   Cat6e shielded er rigeligt – fik forkerte stik fra Huscompagniet (UTP), men det betyder ingen ting for det står snore lige. Har netop sat TV nr 2 op i køkkenet og det virker også som det skal! Kører dog unshielded Cat5e på kameraerne, for vi løb tør for Cat6e kabel.

   Jeg har købt en Macab omformer og et rackkit til 19″. Så kan jeg købe 4 ekstra TV porte hvis det bliver nødvendigt.

   Har en Plexserver til vores tegnefilm og regner med at den skal laves så den kan optage fjernsyn – så kan det ses hvor man syntes efterfølgende.

   Jeg har et sæt Ubiquiti’s – men tænker at skifte dem til en andet mærke med POE+, da mine overvågningskameraer kører POE+ standarden. Ubiquiti er ok, men deres seemless handover og support for andet Wifi er ikke super godt. De er også lidt fedtede med deres indbyggede antenner i forhold til antal.

   Jeg har en HP Layer#2 switch som kommer op i racket, men skal have en firewall og POE+ switch i et vertikal rack nedenuder også.

   • Okay, tak for et godt svar.

    Jeg kan godt lide ubiquiti pga deres controller system, men det er mest show off.
    Har pt en UC-AC Pro og en Poe Switch, dele kører på Poe+ standarden.
    I det nye hus skal jeg dog have to op, så forventer at handover virker ok. Ellers er det ikke forretningskritisk her i huset 🙂

    Angående kameraer, er det først nu jeg har fået en plan omkring det. Overvejer at få elektrikeren til at trække nogle tomrør til udhæng før der bliver lukker i løbet af næste uge.
    Så er det nemmere senere at føre kabler og sætte kameraer op.
    Lige nu er største problem nok hvor de skal være, hvor de både fanger den indbyggede carport og indgang uden at fange vejen også, hvor man jo ikke må optage.

    Jeg har også lige bestilt en APU2C4 server, som jeg regner med at køre lidt overvågning, firewall osv på.
    Plex har jeg også kørende på min gamle Qnap nas, hvor jeg dog ikke er imponeret over det. Måske fordi CPU’en i min Qnap er meget dårlig.
    Vi bruger rigtig meget Yousee Streaming og app’en. Det kan næsten ikke betale sig at have noget lokalt mere.

    • Jeg har i dag 2 rigtige servere med en virtual platform, hvor jeg så har en virtuel plex kørende. Regner dog med den ene bliver pensioneret, da den “store” kan klare alt jeg har kørende.

     Ubiquity er low end udstyr, men man får meget for pengene. Ville aldrig bruge det professionelt, men til hjemmebrug er det ok synes jeg – dog virker deres handover ikke for godt. Har slået handover fra og kører med 2 løse AP’s i stedet med de fordele/ulemper det giver.

     Får sat 3 kameraer omkring huset så alt er dækket af. Så sammen med tyverialarmen skulle vi være dækket godt ind tænker jeg og alt der filmes ligges offline med det samme.

     Du kan evt overveje at bruge en HDHomerun sammen med Plex til dit TV? Tænker lidt at købe den lille for at kunne optage TV centralt – men kan være det er lidt overkill…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.