Problemer med lysdæmper og Ikea pærer

LED GU10 Projekt – Plan B.

LK FUGA Lysdæmper LED-S 120VA skuffede os desværre fælt i vores LED pære projekt og vi måtte opgive de ellers ret så fornuftige LEDARE LED fra Ikea, som gav et rigtig hyggeligt varmt lys når det blev dæmpet.

Alle pærer var pakket op, så vi valgte at bruge dem udenfor i stedet for da de er temmelig energirigtige og giver et ret godt lys. Ca 4 gange mere end de strømslugere der fulgte med.

Den nye IKEA GU10 LEDARE pære virker IKKE med LK FUGA LED dæmpere!

Det tog noget tid at komme ind til lamperne, da de ikke havde fået den bedste behandling af HusCompagniet, men det lykkedes at få dem alle skiftet.

Batteribyen til redning

Jeg tog en snak med Klaus fra Batteribyen for at høre om billige alternativer og købte lidt forskelligt til test fra ham. Endte med en LED pære til 59kr, som var dæmpbar som jeg nu har placeret i de rum hvor lyset bruges mest – og der er brug for lidt ekstra lys i perioder.

Vi fravalgte Dimm2Warm modellen, da forskellen (i forhold til prisstigningen), ikke var mærkbar nok. Her gør Ikeas et noget bedre stykke arbejde. Desværre bliver LK lysdæmperen noget varm under brug, så vi valgte at skifte dem.

Vores løsning er derfor blevet en anelse dyrere.

Udevendigt 26 IKEA GU10 a 29kr
Invendigt     12 Civilight a 59kr

Total (indtil videre) 1.462kr

Badeværelse, walkthrough og bryggers afventer vi en LED pære der kan dæmpes nok da både Ikea’s og Civilight stadig giver omkring 100 lumen når de er dæmpet max.

Klaus fra Batteribyen kendte godt til problematikken men havde desværre ikke en pære på lager der kunne bruges – endnu.

Uden at have skiftet de sidste har vi indtil videre sparet lidt over 8.900kr i forhold til, hvis HusCompagniet satte LED pærer i fra starten. Skifter vi til den billige Civiligt i de sidste rum, vil prisen være lige over 800kr, hvorved vi så så stadig har sparet 8.000kr.

Vores oprindelige LED GU10 projekt

4 thoughts on “Problemer med lysdæmper og Ikea pærer

 1. Hej Heine,

  Nej – den gamle virkede perfekt, men deres nye serie virker ikke. Så det var lidt nitten at finde ud af den gamle model ikke kunne købes mere og den nye så ikke virkede.

  Dem fra Batteribyen virker uden problemer og har et ret godt udtryk når de er tændt og slukket, da de ligner de “normale” spots.

  Skal dog siges, at vi ikke har problemer med de andre IKEA pærer vi har rundt i huset – kun den nye GU10 model.

 2. Tror jeg har samme problem. Har en lampe med 5 Ikea gu10 pærer, som styres med en LK fuga led-s 120VA. Det virkede i en times tid, men nu vil lamperne slet ikke tænde. Lyder det som det samme problem, eller kan det være dæmperen der er gået?

  • Hej Johannes,

   Vi havde én som blev temmelig varm og aldrig kom tilbage før jeg tog det relæ den sad på i et par minutter. Jeg har skiftet IKEA pærerne løbende til hhv philips og civiligt og har ikke haft problemer med dem.

   Er dog ved at se på en anden dæmper løsning, så vi kan dæmpe på alle kontakter.

   /René

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.