Skuffende udvikling, med mindre end en uge tilbage

Røg desværre ned med en gang feber i går og har derfor ikke været forbi huset her i dag, som i følge vores kommende naboer har været ret så stille. Det passer desværre med det billede vi har set siden gennemgangen, som vi ellers syntes var en god oplevelse.

Første uge efter gennemgangen skete der stort set ingen ting og det er næsten samme billede i denne her uge.

Vi har reelt kun hørt fra Huscompagniet i forhold til sikring af udluftning i garagen, samt hvor de havde placeret vores tomrør til serverrummet. Sidstnævnte måtte jeg på sædvanligvis tage med deres underleverandør selv!

Mangeliste

Vores mangeliste og efterfølgende 4 opfølgnings mail, med tilføjelser og uddybelse, er læst – men der er ikke kommet nogen form for reaktion fra Huscompagniet. Så hvor meget der laves ved vi reelt ikke, men p.t. er vores byggesagkundige og deres byggeleder ikke enige om konstruktionen af gulvet i vores gæste badeværelse.

Vi står nu og skal have gennemgået et hus som IKKE er færdigt, hvilket bliver en udfordring i forhold til vurderingsmanden som skal godkende lånet. Derudover ser banken gerne at den byggesagkyndige er tilfreds med arbejdet, før de godkender det endelige lån – hvilket vi har problemer med p.t.

Vores byggesagkyndige og byggelederen er i skrivende stund IKKE enige om fald på det gæstebadeværelset.

Håndværkere er bestilt

Vi står nu med håndværkere og leverancer, som ER booket til fredag i næste uge og har informeret Huscompagniet tidligere om, at det ikke kan ændres i sidste øjeblik og har skrevet at vi nu hænger på vores leverancer uanset afleverering.

Men har fået bekræftet gentagne gange at det ikke var noget problem – men tænker det var under den forudsætning at huset var færdigt og vi kunne overtage det.

Derudover ved hverken bank, kredit forening eller vi – hvad stand vi kommer til at overtage huset i!

Så hvordan overtager man et hus og får lån igennem, samme dag som man reelt skal sige god for det? Garagen når ikke at blive færdig før til allersidst og er den færdig onsdag, kan vi givetvis ikke nå at betale regningen for huset – hvorfor vi så ikke må flytte ind.

Der står HUS TIL TIDEN i salgsmaterialet.

3 thoughts on “Skuffende udvikling, med mindre end en uge tilbage

 1. Hej René, trist læsning at HC tager så let på tingene hos Jer også. Vi er nok lidt i samme båd, vi føler lidt at toppen af glæden ved at skulle overtage “drømmehuset” er aftaget, grundet de mange næste daglige udfordringer. Glæder mig til at de leverer det, vi har aftalt og bestilt på torsdag. Har igen idag fået en ny udfordring fra HC i form af en ekstra regning for bortkørsel af jord på ikke mindre end 52.000 kr. Jeg har ikke ord for hvor useriøst og amatøragtigt det er… Det må blot være endnu en fejl fra deres side. Der er godt langt fra mantraet om at bringe kunderne trygt i hus…

  • Hej Henrik,
   Var lige forbi jeres blog også og er rystet over hvordan der arbejdes. Glæden var størst før maleren var over huset for 2. gang – det var her det begyndte at gå rigtigt galt.

   Besøget fra maleren i dag eller går, viser samme billede, hvor vi nu har fået ridset et højskab denne her gang.

   Vi skal reelt have overdraget huset den 14. december, men som det ser ud lige nu – er de ikke gået i gang med garagen og gulvene mangler stadig at blive skiftet i stue + soveværelse. Dertil kommer det elendige malerarbejde som der konstant bliver sjasket rundt i, med nye skader til følge.

   Vi har valgt at få en lokal til at køre jorden væk – så det som ikke skal bruges i forbindelse med stenlægning, tager de sig af – til halv pris af HC. Er det en ekstra regning på 52.000 i forhold til budget, eller er det 52.000 for det hele?

   Vi (primært jeg), har fulgt byggeriet dagligt på godt og ondt – og det med at du bliver guided fra start til slut har jeg ikke på noget tidspunkt haft følelsen af. Der var nærmest pres på at få en underskrift for at de kunne nå deres deadline og så derefter har jeg skullet rykke og følge op på alt selv.

   Og lige nu kommer der IKKE et eneste pip fra dem, hvilket ikke gør frustationen mindre.

   Jeg håber for os begge at vi trods alt bliver glade for vores huse og at vi kan glemme den dårlige process det hele ser ud til at ende med at blive.

   God weekend til jer Henrik – håber det bedste.

   • Tak for det og i lige måde, René. Ivi kan heller ikke genkende trygheden og guiden igennem forløbet, tværtimod, vil jeg desværre sige! Mht. vores jordkørsel, så bad jeg specifikt HC om en opgørelse for jordkørslen i september, da vi jo gerne ville vide hvor vi lå ift. budgettet og hjemtagelse af lånet. Den opgørelse viste 45.000 kr, “kun” 5.000 kr over de 40.000 kr som HC havde budgetteret for os. Så de 52.000 kr på slutpgørelsen (som vi fik igår) er on-top af de 45.000 kr. Selv grave/støbe-entreprenøren stod på grunden ved opstart og mente, at de 40.000 kr vist passede meget godt. Heldigvis har vi det hele skriftligt dokumenteret, så de får lov til at æde den selv, gider simpelthen ikke finde mig i flere næsvisheder fra deres side. Det er knap en måned siden, at de præsenterede os for en ekstraregning på 39.000 kr for nogle overliggere. Overliggerne skulle tilføjes, da de har lavet en intern fejl. De tilbød os, at vi kunne dele regningen ?!?! Dele regningen, fordi de havde lavet en fejl!!! Synes simpelthen, at det er utilstedeligt og under al kritik. Glæder mig max. til det hele er overstået, og krydser fingre for, at vi skal bøvle så lidt som muligt med dem efterfølgende.
    De bedste hilsner
    Henrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.